Suoraan sisältöön

Järjestä tapahtumasi Laikussa

Järjestä tapahtumasi meillä Laikussa – se on helppoa! Kulttuuritalo Laikun ja Laikunlavan tapahtumaohjelmisto rakennetaan yhdessä. Tilat ovat kaikkien tapahtumajärjestäjien ja esiintyjäryhmien käytössä. Tarjoamme käyttöön myös talon tarpeistoa ja lisäämme kaikkien kulttuuritilaisuuksien tiedot mukaan ohjelmistoomme. Laikun tilat saa maksutta käyttöönsä esittävän taiteen tapahtumiin, jotka ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tuottajat, asiakaspalvelijat ja tekninen henkilökuntamme auttavat tilaisuutesi onnistumisessa.

Tutustu Kulttuuritalo Laikun yleisiin varausehtoihin > (Varausehdot 2020, pdf). Varausehdot ovat käytössä 1.1.2020 alkaen.
Kulttuuritalo Laikun hinnasto > (Hinnasto 2020, pdf) Hinnasto on käytössä 1.1.2020 alkaen.
Varausehdot ja hinnasto ovat voimassa myös vuonna 2022. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Jos olet järjestämässä kokousta, niin tutustu Kokoukset-sivuun > (sisäinen linkki).


Näin järjestät tapahtuman Laikussa:

1. Suunnittele
Jos kaipaat apua tilaisuutesi ideoinnissa, ota yhteyttä tuottajaamme.
2. Varaa tilat
Tutustu tiloihimme verkossa tai tule tarvittaessa käymään paikan päällä. Tilat voit varata asiakaspalvelusta sähköpostitse tai puhelimitse: kulttuuri(at)tampere.fi, 040 806 2330. Tee tämän jälkeen tapahtumailmoitus.
3. Ilmoita tapahtumasi meille
Tapahtumailmoitus tehdään sähköisesti verkossa täyttämällä GEST-lomake > (linkki avautuu uuteen välilehteen). Ongelmatilanteissa ota yhteyttä Laikun asiakaspalveluun tai tuottajaan, älä täytä uutta lomaketta.
4. Markkinointi
Markkinoimme Laikun kulttuuritilaisuuksia verkossa sekä ohjelmalehtisissä. Markkinoithan tapahtumaasi myös itse. Jos teet esimerkiksi Facebook-tapahtuman, niin kutsu Kulttuuritalo Laikun rinnakkaisjärjestäjäksi. Laikusta löytyy 3 digitaalista mainosnäyttöä, joihin on mahdollista saada mainos esille tapahtumaviikolle. Lisätietoja saa asiakaspalvelusta. Laikussa on myös A3- ja A4-koon telineitä, joihin saa esille tapahtumajulisteen. Tapahtumajärjestäjä voi toimittaa ennen tapahtumaa omakustanteiset julisteet Laikun asiakaspalveluun. Vahtimestarit laittavat julisteet esille tapahtumapäivänä.
5. Toteuta!


Laikun tapahtuma- ja näyttelytilat

Hinnat sisältävät 24%:n arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Musiikkisali
110 henkilöä


Juhlallinen Musiikkisali sopii hyvin konserttien, esitysten ja luentojen järjestämiseen. Tilassa on vajaan kahdenkymmenen neliön esiintymislava, flyygeli, esiintymisvalaistus, äänentoisto ja videoseinä. Lavalle pääsee suoraan esiintyjien pukutilasta. Musiikkisalin edustalla on oleskeluaula, jonka voi varata myös käyttöönsä esimerkiksi kokoustarjoiluja tai tilaisuuteen liittyvää työpajatyöskentelyä varten.

Musiikkisalissa on induktiosilmukka. Silmukka toimii erillisen kaulaan laitettavan silmukan sekä siihen kiinnitettävän vastaanottimen kautta. Silmukka kytketään päälle vastaanottimesta ja siitä säädellään myös äänenvoimakkuutta. Laitteet löytyvät Musiikkisalista, ikkunalaudalta.

Tilavarauksen tehnyt huolehtii siitä, että varauksen päätteeksi tilat jäävät siihen kuntoon kuin ne olivat varauksen alkaessa.

Hinnasto 2022
0 € / h   Kaikille avoimet maksuttomat esittävän taiteen tapahtumat
15–30 € / h Muut avoimet tapahtumat
35 € / h Pääsymaksulliset kulttuuritapahtumat
65 € / h Yritystapahtumat
Katso myös kokoushinnasto > (sisäinen linkki)

Voit katsoa Musiikkisalin varaustilanteen täältä:
Tarkista varaustilanne > (timmi.tampere.fi)
Tilat varataan ottamalla yhteyttä Laikun asiakaspalveluun sähköpostitse tai puhelimitse: kulttuuri(at)tampere.fi, 040 806 2330.
 

Luentosali
70 henkilöä


Laikun pääaulassa sijaitseva Luentosali sopii hyvin luentojen, seminaarien ja kokousten järjestämiseen. Tilassa on kiinteä esitystekniikka, puheäänentoisto ja luentopöydät.

Luentosalissa on induktiosilmikka. Luentosalin induktiosilmukka vahvistaa äänen suoraan langattomasti kuulokojeeseen.

Tilavarauksen tehnyt huolehtii siitä, että varauksen päätteeksi tilat jäävät siihen kuntoon kuin ne olivat varauksen alkaessa.

Hinnasto 2022
0 € / h Kaikille avoimet maksuttomat esittävän taiteen tapahtumat
15–25 € / h Muut avoimet tapahtumat
2030 € / h Pääsymaksulliset tapahtumat
55 € / h Yritystapahtumat
Katso myös kokoushinnasto> (sisäinen linkki)

Voit katsoa Luentosalin varaustilanteen täältä:
Tarkista varaustilanne > (timmi.tampere.fi)
Tilat varataan ottamalla yhteyttä Laikun asiakaspalveluun sähköpostitse tai puhelimitse: kulttuuri(at)tampere.fi, 040 806 2330.
 

Laikunlava ja tapahtumapuisto

Keväällä 2018 peruskorjattu Laikunlava tarjoaa hulppeat puitteet erilaisille ulkoilmatapahtumille. Alueen saa käyttöön maksutta. Lavaan kuuluu kiinteänä sähköt, yleisvalaistus, yksinkertainen äänentoistojärjestelmä sekä esiintyjien puku- ja wc-tilat. Laikunlavan edustalla on kesäisin kiinteä noin 300 paikkainen katsomo sekä runsaasti vapaata nurmi- ja puistoaluetta.

Tapahtumajärjestäjät vastaavat itse oman tilaisuutensa turvallisuudesta, siisteydestä ja viranomaisilmoituksista. Lisätietoja saa Kulttuuritalo Laikun asiakaspalvelusta ja tuottajilta.

Esiintyjät voivat päästä lavalle esiintymään myös osana Puistokonserttisarjaa. Lue lisää Puistokonsertit-sivulta > (sisäinen linkki). Haku on vuosittain helmikuussa.

Voit katsoa Laikunlavan varaustilanteen täältä:
Tarkista varaustilanne > (timmi.tampere.fi)
Tilat varataan ottamalla yhteyttä Laikun asiakaspalveluun sähköpostitse tai puhelimitse: kulttuuri(at)tampere.fi, 040 806 2330.
 

Laikun Galleria ja Studio

Laikun näyttelysalien näyttelyt valitaan vuosittain järjestettävän näyttelyhaun kautta. Keväällä 2021 haetaan näyttelyitä vuodelle 2022. Suurempi Galleria-sali keskittyy erilaisiin ryhmänäyttelyihin ja Studio profiloituu nykytaiteen yksityisnäyttelyihin. Tiloja voidaan käyttää hyvissä ajoin sovittaessa myös esimerkiksi pienten messutapahtumien järjestämiseen.

Gallerian vuokra on näyttelykäytössä 400 € /3 vko. Studio ja kulttuuritapahtumat maksutta.

Lue lisää näyttelyhausta > (sisäinen linkki)
 

Kulttuurikahvila Laikku

Laikun kahvilaon lopettanut toimintansa 30.1.2022.

Lastenkulttuurikeskus Rullan tilat

Lastenkulttuurikeskus Rulla toimii Laikun 1. kerroksessa. Rullaan on oma sisäänkäynti Tampereen Teatterin puoleisessa päädyssä. Rulla on elämyksellinen tila, jossa lapset pääsevät muun muassa taiteilemaan, osallistumaan erilaisiin työpajoihin ja tapahtumiin. Katso tarkemmat tiedot Rullan verkkosivuilta lastenrulla.fi > (sisäinen linkki).