Suoraan sisältöön
Vuonna 2021 Kulttuuritalo Laikulla nähtiin muun muassa Ninni Luhtasaaren ja Teemu Kankaan näyttelyt.
Vuoden 2021 aikana Kulttuuritalo Laikulla nähtiin muun muassa Ninni Luhtasaaren ja Teemu Kankaan näyttelyt.


Näyttelytoiminta

Kulttuuritalo Laikussa on kaksi näyttelytilaa Galleria ja Studio. Näyttelytiloista suurempi Galleria sopii monipuolisesti erilaisten näyttelykokonaisuuksien esittämiseen. Studio-tila taas on profiloitunut ajankohtaisen ja uuden nykytaiteen näyttelytilaksi. Kulttuuritalo Laikun näyttelytoiminnan yleisenä tavoitteena on kuvataiteen ilmiöiden tunnetuksi tekeminen ja monipuolisen ja korkeatasoisen näyttelyohjelmiston tarjoaminen Tampereen alueella.

Gallerian ja Studion näyttelyt valitaan keväisin järjestettävän avoimen haun perusteella. Kaupunkikulttuuriyksikön näyttelyhaku vuodelle 2023 päättyi 31.3.2022. Tilassa järjestetään myös kutsunäyttelyitä. Lue lisää näyttelyhausta Tampereen kaupungin sivuilta > (tampere.fi).

Kulttuuritalo Laikun Gallerian esittelykuva.
Kulttuuritalo Laikun Galleria.

 

Tekniset tiedot

Gallerian pinta-ala on 226 m2 (11,7 m x 19,5 m). Tilassa on neljä liikutettavaa ripustusseinää (korkeus 2,80 m, leveys 3,30 m, syvyys 0,50 m) sekä ripustuskiskot pohjapiirrokseen merkityissä seinissä.

Studion pinta-ala on 96 m2 (11,9 m x 8,30 m). Studiossa on kaksi liikutettavaa ripustusseinää. Tila on mahdollista myös pimentää ja sopii erityisesti videotaiteen, mediataiteen sekä valotaiteen esittämiseen.

Gallerian vuokra on näyttelykäytössä 400 € (sisältää alv. 24%) / 3 vko. Vuokrataso tarkistetaan vuosittain. Studio-tila on maksuton.

 

Pohjapiirustus