Linna-klubi

28.1.2023 | 12:00 Järjestäjä: Pirkkalaiskirjailijat ry.Sijainti: Musiikkisali

Kuvaus

Pirkkalaiskirjailijoiden 80-vuotisjuhlavuoden avaa Linna-klubi. Klubilla pureudutaan Väinö Linnan tuotantoon ja jälkivaikutukseen. Emeritusprofessori Yrjö Varpio pohtii Linnaa sodan kuvaajana ja yhteiskunnallisena keskustelijana. Historioitsija Ville Kivimäki on tutkinut sodan aiheuttamia tunnetaakkoja ja trauman purkua, joista voi löytää esimerkkejä Tuntemattomasta sotilaasta. Anneli Kanto puhuu faktan ja fiktion suhteesta erityisesti sisällissotaromaaneissaan.

Historiallinen romaani on suosittu kaunokirjallisuuden laji, jolle on annettu perinteisesti rooli kansallisen itseymmärryksen rakentajana. Väinö Linna toi suomalaiseen historiatietoisuuteen vaiettuja puheenaiheita, kuten sisällissodan kokemukset. Linnan teokset innostavat yhä uusiin tulkintoihin ja sovituksiin. Millainen on ollut kaunokirjallisuuden rooli historiakäsitysten muokkaajana – ja onko kirjallisuudella samanlaista tehtävää vielä nyt?

Linna-klubi on osa Pirkkalaiskirjailijoiden 80-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa. Operaatio Pirkanmaa tukee Elävät ja kuolleet kirjailijat kohtaavat -tapahtumien järjestämistä.

Vapaa pääsy

Jaa:

Linna-klubi