Ajankohtaista


03.10.2018

Laikun Galleriassa 4.–27.10. Abstraktio – Tarton Pallas-taidekorkeakoulun näyttely

Abstraktio

Tarton Pallas-taidekorkeakoulun opettajien töiden näyttely tuo värikkään ja raikkaan tuulahduksen Kulttuuritalo Laikun Galleriaan lokakuun ajaksi.

Teokset on toteutettu maalauksina, valokuvina, installaatioina ja virtuaalisina ratkaisuna. Materiaaleista on käytetty esim. nahkaa ja tekstiilejä.
 
Abstraktio voidaan ajatella matkaksi, joka mahdollistaa paitsi spontaanin ilmaisun myös harkitun sommittelun. Näyttelyssä ovat edustettuna abstraktion eri ilmentymät; katsoja näkee taiteen tekijöiden älyllisiä etsintöjä, materiaaleihin ja värimaailmaan kätkettyjä tunteita sekä aistii assossiaatioita realistiseen ja epätodelliseen maailmaan.   

Abstraktia taidetta tulkitaan paitsi klassisena taidelajina myös ajattomana ja rajattomana mahdollisuutena. Pallas-taidekorkeakoulun perinteisiin on kautta sen historian kuulunut oppilaitoksen opettajien esiintyminen näyttelyissä. Virossa ja Suomessa yhtaikaa järjestettävä nykyisten opettajien ja opiskelijoiden näyttely Tartossa sekä opettajen näyttely Tampereella, on  ensimmäinen  tätä Pallas-taidekorkeakoulun perinnettä kunnioittava näyttely tällä vuosituhannella.  
1.elokuuta 2018 alkaen taidekorkeakoulu on ottanut käyttöönsä oppilaitoksen historiallisen nimen, Pallas-taidekorkeakoulu.
 
Vapaa pääsy.

Tarton Pallas-taidekorkeakoulun opettajien töiden näyttely Laikun Galleriassa 4.-27.10.
Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4

Lisätietoja: Maris Reinson maris.reinson(at)tampere.fi, puh. 0503727904