Ajankohtaista


09.04.2019

Gallerian huhtikuun näyttelynä Kyllikki Haavisto: Eldorado

Kyllikki Haaviston Galleriaan tuoman näyttelyn nimikkotyönä toimii pieni autonrekkariteos joka avaa hiukan toisenlaista näkökulmaa vanhaan unelmaan. Tosin, johan tonnikalapurkin tuotemerkki taisi tehdä sen, mutta ajatus Amerikan itärannikon osavaltiossa sijaitsevasta tarunhohtoisesta kultakaupungista saattaa olla mieleisempi, aika monelle liki tottakin.

Eldorado on multippeliteos. Samaan aikaan Helsingissä olevassa näyttelyssäni on myös esillä samanniminen, mutta eri materiaalein tehty Floridarekkari. Ajattelen, että pieni teos on ikään kuin niitti, leima tai sinetti, joka lävistää ja yhdistää näyttelykokonaisuudet toisiinsa.
Päivä vain –teoksen muoto tapailee rautatieaseman aikatauluseinämää. Seinämän pohjana on kolme rautalevypaneelia, joiden taustakuviointi rakentuu Helsingin rautatieaseman yhden päivän aikana kertyneistä jonotuslipukkeista. Kuvan päällä olevat magneettikirjaimet ovat muunneltavissa vanhanaikaisten aikataulujen tapaan, mutta toimivat myös katsojan jättämien kommenttien välineinä.

Yhteisenä teemana näyttelylle voisi ajatella vaikka elämän unelmien ja kovan reaalimaailman välistä tilaa. Sillä alueellahan me useimmiten pyörimme.

6.4.-28.04.2019 Kulttuuritalo Laikun Galleria

Avoinna:
ti - pe klo 9 - 21
la - su klo 10 - 18