Ajankohtaista


02.08.2019

Galleriassa Maria Wolframin ja Guy Shohamin näyttely

Mitä havaitsemme, kun emme oikeastaan näe sitä mitä katsomme?

Näyttely on Guy Shohamin (Lontoo) ja Maria Wolframin (Helsinki) yhteistyöprojekti, joka koostuu öljyvärimaalauksista ja veistoksista.

Wolfram uskoo, että kohdatessamme jonkun ennestään tuntemattoman tai vieraan meitä usein ohjaavat ennakkoluulot, pelko ja epävarmuus. Se mitä katsomme, hajoaa ja rakentuu aina uudelleen muuttaen muotoaan katsomisen myötä ja riippuen siitä kuka katsoo ja miten. Hänen maalauksensa hahmot ikään kuin liikkuvat jatkuvasti yksityisen ja julkisen minän rajojen molemmin puolin ja käyvät näin vuoropuhelua pinnan ja piilossa olevan välillä.

Shohamin maalaussarja I was (not) käsittelee väriä ja visiota, mutta tämän lisäksi myös hetkeä jolloin silmämme pettävät meidät. Romahduksen hetkiä on otettu talteen, vaikka on epäselvää, onko itse näkymä tai maisema vaarassa. Maalatut maisemat ovat henkilökohtaisia ​​abstraktioita muistoista ja elinikäisistä kokemuksista siitä mitä on katsoa sitä mitä ei näe. Värikentät toimivat siteinä, jotka kätkevät sen, mikä on paras jättää näkemättä. Ne edustavat valikoituja muistoja.

Tämän näyttelyn myötä Shoham ja Wolfram kutsuvat meidät intensiivisen katsomisen piiriin rakentamalla vuoropuhelun jatkuvan muutoksen kohteena olevien hahmojen ja tilojen välille.

 

Maria Wolframin ja Guy Shohamin näyttely Captured Collapse on esillä Laikun Galleriassa 3.8.–25.8.2019 ti - pe 9 - 21 la - su 10 - 18. Vapaa pääsy.