Ajankohtaista


17.04.2018

Kulttuurikarnevaali käynnistää Laikun ja Rullan toiminnan 28.4.

Vanhan kirjastotalon remontti on valmistunut aikataulussa. Rakennus avataan uudistuneena Kulttuuritalo Laikkuna kalustus- ja muuttotöiden jälkeen lauantaina 28.4. suuren avajaiskarnevaalin myötä. Tapahtumassa Laikku näyttää monipuoliset kasvonsa ja ottaa värikkäällä ohjelmallaan haltuunsa kulttuuritalon lisäksi ympäröivän puiston sekä kevään aikana remontoidun Laikunlavan klo 10−18.

 

Kaiken ikäisille suunnatussa tapahtumassa voi kohdata yleisön joukossa kulkevia sirkustaiteilijoita, liikkuvia taideteoksia ja satuhahmoja. Laikunlavalla ja Laikun Musiikkisalissa on luvassa konsertteja, tanssia ja esityksiä koko päivän. Esiintyjinä nähdään mm. Paleface, etno-Emma-voittaja Maija Kauhanen, lastenmusiikkiyhtye Orffit, Eila Roine, Nukketeatteri Taiga-Matto, Sorin sirkuksen lapset, Wärjäämön ja Vimmartin bändit Grilli ja Itämainen coctail sekä paljon muita. Iltapäivällä yleisöä tanssittaa Pispalan Sottiisi, Indian Dance Festival sekä Kehitysvammaisten tukiliitto.

Laikun pohjakerroksessa avautuvan Lastenkulttuurikeskus Rullan avajaisjuhlinnat alkavat Rulla-patsaan paljastuksella. Uusien tilojen ensimmäinen näyttely on Kulttuuritalo Valveen tuottama, värikäs ja mielikuvituksellinen Unikudelmia. Lisäksi avajaispäivänä voi tunnelmoida uudessa elämystilassa tai osallistua erilaisiin taidepajoihin. Pajoissa painetaan Rulla-kasseja, tehdään omia tarinoita kirjoihin sekä askarrellaan mielikuvituksellisia hahmoja Puisevan puun asukkaiksi.

Laikun avajaisissa ei tarvitse vain katsoa, vaan tekemään pääse myös itse: pihaan nousee sirkusteltta, jossa pääsee opettelemaan erilaisia temppuja ohjaajien kanssa ja Laikunlavan läheisyyteen rakentuu graffitipiste, jossa jokainen pääsee kokeilemaan katutaidetta luvallisesti ja turvallisesti. Taide-, draama- ja laulupajoihin pääsee osallistumaan sekä talossa että puistossa.

Laikun avaavat juhlallisesti entinen kirjastonjohtaja Tuula Martikainen sekä menneisyydestä tähän päivään matkannut Emil Aaltonen Auvo Vihron esittämänä.

Avajaisilta jatkuu klo 18−22 Avajaisten jatkoilla, jolloin puiston ottaa haltuun Pirkanmaan Kaarikoirat.

Yleisöä ohjeistetaan tulemaan paikalle käyttäen julkista liikennettä tai pysäköimään keskustan parkkiluoliin. Tapahtuma-alue on savuton ja päihteetön. Osassa ulko-ohjelmanumeroista on säävaraus. Sisätiloissa järjestettäviin esityksiin ja toimintaan mahtuu rajallinen määrä yleisöä ja sisäänpääsyä voidaan joutua rajoittamaan. Laikun esteetön sisäänkäynti tapahtuu Laikunlavan puoleisesta päädystä. Rullan pääsisäänkäynti ja vaunuparkki sijaitsevat rakennuksen teatterinpuoleisessa päädyssä.