Ajankohtaista


07.10.2019

Laikun Studiossa: Aimo Hyvärinen ja David Chapham

 

Taideteos ongelmana – Art as Problematic Waste
8.–30.10.
ti-pe 9-21
la-su 10-18


Kulttuuritalo Laikun Studion lokakuun näyttelynä nähdään Aimo Hyvärisen ja David Chapmanin Taideteos ongelmana. Näyttelyssä on esillä samanniminen dokumentaarinen videotriptyykki ja dokumenttielokuva, joka saa ensi-iltansa lokakuussa Turun Taidehallissa ja Tampereen Kulttuuritalo Laikussa.

Taiteilijoita on joka kaupungissa, maassa ja jokaisessa kylässäkin. On myös taiteen keräilijöitä, taidegallerioita ja taidemuseoita. Taideteosten kohtalot liittyvät meihin kaikkiin –tämä teos seuraa taiteen kohtaloita ja ongelmia. Paljon taidetta joka paikassa – se voi olla myös ongelma. Kun taiteilija kuolee, hänen työhuoneensa on täynnä teoksia ja kun taiteilija vaihtaa työhuonetta, tai luopuu siitä, on ongelma missä säilyttää kaikki nämä teokset. Museot eivät enää juurikaan halua kartuttaa kokoelmiaan eikä hyvänkään taiteen myyminen isoissa erissä ole helppoa.

Teoksemme kunnioittaa taiteen kohtaamisen elämystä ja sen tekemisen nautintoa samalla kun seuraa itse teosten toisinaan ongelmallista taivallusta. Teoksemme osallistuu keskusteluun taiteen paradigman uudelleenmäärittelystä ja näyttää uusia näkökulmia taiteen kohtaamiseen. Mukana teoksessa mm. Baren Baren group, Riikka Enne, Helinä Hukkataival, Risto Hämäläinen, Martti Kapanen, Otso Kantokorpi, Michael Landy, Laura Luostarinen, Jan Olof Mallander, Leena Mäki-Patola, Heikki Mäntymaa, Pekka Paikkari, Michael Pinsky, Erkki Pirtola, Hannu Riikonen, Helge Riskula, Ossi Somma, Tapio Suominen, Ilkka-Juhani Takalo-Eskola, David Waterworth, Adolfo Vera ja Vesa Vehviläinen.

Video- ja ääni-installation tekijät mediataiteilija Aimo Hyvärinen (FM) ja äänitaiteilija David Chapman (PhD) ovat pitkän taiteilijauransa aikana verkostoituneet hyvin taiteen kentälle ja tuntevat taiteen sisällön ja jakelun ongelmat.

 


Näyttelyn aikana järjestetään Taideteos ongelmana -dokumenttielokuvan ensi-ilta ja keskustelutilaisuus Kulttuuritalo Laikun luentosalissa tiistaina 8.10.2019.

Ensi-illan paneelikeskustelu avaa aihetta taiteen säilyttämisen, varastoinnin, museoiden kokoelmien sekä taiteilijoiden näkökulmasta. Samalla pohditaan taiteen muuttuvaa paradigmaa.

Paneelin jäsenet: Aimo Hyvärinen, Laura Luostarinen, Siskotuulikki Toijonen, Suvi-Mari Eteläinen ja Juha Merta. Tilaisuuden juontajana toimii Minna Joenniemi.


Tapahtuma Facebookissa


Galleriaviikolla järjestetään taiteilijatapaaminen, jolloin näyttelyyn on mahdollista tutustua Aimo Hyvärisen opastuksella.
Ke 23.10 klo 15–18 Aimo Hyvärinen Kulttuuritalo Laikun taiteilijatapaamisessa

Galleriaviikko on tamperelaisten taidegallerioiden yhteistapahtuma, joka tuo esille paikallisten taidegallerioiden toimintaa laajalla ja monipuolisella ohjelmalla. Vuonna 2019 Galleriaviikko järjestetään 22.10.–27.10.


Tampereen galleriaviikko netissä


Lisätietoja:
Kulttuurituottaja
Karoliina Paappa
puhelin 044 430 9642
sähköposti karoliina.paappa(at)tampere.fi