Ajankohtaista


04.06.2019

Studion kesäkuun näyttelynä Hanna Kahrola & Mia Tiihonen: Further 2.0

Hanna Kahrola & Mia Tiihonen tuovat kesäkuussa Laikun Studio-tilaan Further 2.0. -tanssielokuvateoksen. Tässä projektissa he ovat tutkineet tanssielokuvan teon mahdollisuuksia vahvasti tanssitaiteilijanäkökulmasta. Elokuvassa käytetään osana “first person perspectiveä" ja osana projektia taiteilijat ovat tutustuneet erityisesti avant garde-, scifi- ja toiminta- tyylilajien first person -tekniikkaa käyttäviin elokuviin sekä inspiroituneet niistä suhteessa omaan teokseensa. Inspiraatioelokuvantekijöinä toimivat tässä projektissa erityisesti Maya Deren ja Ilya Naishuller. Kuvatusta materiaalista teemoiksi ovat nousseet arjen supersankarius, esiintyjyyden ja tekijyyden yhtäaikaisuus sekä henkilöhahmon reagoiminen eri ympäristöihin. Yhtenä tavoitteena projektissa on ollut määritellä tanssielokuvan ominaisuuksia ja erityispiirteitä taiteiljoille itselleen tanssielokuvan tekijöinä.

Mia Tiihonen on opiskellut tanssielokuvan tekoa Bath Spa Universityssä Englannissa sekä tehnyt useita tanssielokuvia, joita on esitetty tanssielokuvakilpailuissa ja teosilloissa. Hanna Kahrola on opiskellut tanssielokuvaa osana Dance partnership -opintoja The Danish National School of Performing Artsissa sekä esiintynyt aiemmin muutamissa lyhyt- ja tanssielokuvissa.

Projektia on tukenut Taiteen edistämiskeskus/Pirkanmaa sekä Kulttuuritalo Laikku/Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut. Projektiin on saatu mentorointitukea Bath Spa Universitystä Iso-Britanniasta (tutkintovastaava, PhD, tanssielokuvantekijä Chris Lewis-Smith).

Elokuva (kesto n. 8 min) pyörii "looppina" näyttelyn aukioloajan.
 

Laikun Studio 5.6.-27.06.2019:
ti - pe klo 9 - 21
la - su klo 10 - 18
ma suljettu

 

Näyttelyyn vapaa pääsy, tervetuloa!

Konsepti ja editointi: Hanna Kahrola ja Mia Tiihonen
Kuvaus ja ohjaus: Mia Tiihonen
Esitys: Hanna Kahrola